KONSTLOTTERI 2022

KONSTLOTTERI 2022

Nu är det dags för årets konstutlottning på vår Kulturkväll tisdagen den 6 december. Vi har skaffat fin konst från lokala konstnärer som vi kommer att lotta ut. Här följer en kort presentation av föremålen:

”Skogssjö” av Anna Falk (50×60 cm, inramad) Vinnare: Anita Lehnér

Anna Falk bor i Motala och har tidigare varit anställd i Motala kommun.
”Akrylmålning är det jag älskar allra mest! Mina tavlor är ofta färgsprakande och många förknippar mig med mina ballerinatavlor. Blyertsteckning är den teknik jag har använt mig av allra längst – så länge jag kan minnas faktiskt, och när jag tecknar i blyerts blir det oftast porträtt.”
Hemsida: https://www.annaf.se/

”Ögonblick” – Bildkonst av Ingrid Schöön-Holmberg (30×30 cm) Vinnare: Petra Schengenlands

Ingrid Schöön-Holmberg arbetar med olja, akryl och tempera. Hon bor i närheten av Nykyrka och har verkat i många år som konstnär. Har tidigare arbetat i Motala kommumn.

Hemsida: https://www.ingridschoon.se/Om-Ingrid

”Backegatan 111” – Akvarell av Madeleine Swanström (30×40 cm, inramad) Vinnare: Annika Brodell

Madeleine Swanström, verksam i Motala målar i akvarell och skapar i textil. Hon har även skrivit böcker, bland annat om att sticka hattar.

”Röd I” – Giclée av Karin Mårtensson (32×32 cm) Vinnare: Ann-Sofie Schelin-Strömfors

Karin Mårtensson, bor och verkar i Nedra lid. Om mig själv och mitt målande:
”Med naturen som ett behov och en botten i mitt skapande blandar jag fantasi med verklighet, i ett försök att påminna om villkoren för vår existens.  Jag målar i akryl på blandat material, oftast på duk. Då färger bär på känslan i tavlan så startar målandet där. Sedan fortsätter letandet efter slutpunkten genom tunna lager på lager, innan det sista motivet och finishen kommer på plats. 

Bokpaket från Lana Brunell. Vinnare: Monica Sörling